Ανά διαστήματα η σελίδα θα ανανεώνεται με διάφορα θέματα που έχουν σχέση με το χωριό μας. 2012 - 2023

11/10/12

Δραστηριότητες

Πραγματοποιούνται πανηγυρικοί εορτασμοί: 
  • Του πολιούχου του χωριού Αγίου Δημητρίου την 26η Οκτωβρίου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό.(τριήμερες εκδηλώσεις με μέριμνα του Μορφωτικού  Συλλόγου)
  • Της Αγίας Παρασκευής την 26η Ιουλίου στο ομώνυμο εξωκλήσι. 
  • Του Αγίου Παντελεήμονα την 27η Ιουλίου στο ομώνυμο εξωκλήσι.
  • Στην υπό ανιστόρηση Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, πραγματοποιείται ο πανηγυρικός εορτασμός της Μονής την 24η Ιουνίου κάθε χρόνο, στο "Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου", ενώ κάθε χρόνο από τέλος Μαΐου έως τέλος Οκτωβρίου τελείται όρθρος και Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο από 07:30 μ.μ, καθώς και ιερές ακολουθίες την ημέρα εορτασμού απόδοσης του αγίου Πάσχα και στις ημέρες εορτασμού γεγονότων του βίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη.

      Αθλητικές εκδηλώσεις
    • Στον ορεινό όγκο του Βερμίου διοργανώνεται κάθε χρόνο ο αγώνας «ENDURO» Ελλησπόντου, από φορείς και νέους του χωριού, μια Κυριακή του Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου.
    • Τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται από φορείς του χωριού, τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ.

    Πολιτιστικές εκδηλώσεις
    Με μέριμνα του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο: Τριήμερες εκδηλώσεις κατά τον πανηγυρικό εορτασμού του πολιούχου του χωριού Αγίου Δημητρίου από 26 – 28 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία. Ετήσιος χειμερινός χορός την 25 Δεκεμβρίου σε κατάστημα της περιοχής. Ετήσιος θερινός χορός την 27 Ιουλίου στον χώρο του εξωκκλησιού του Αγίου Παντελεήμονα. Εκδήλωση προς τιμήν των ατόμων τρίτης ηλικίας την Τσικνοπέμπτη. Στην τοποθεσία «Παρχάρια» διοργανώνεται κάθε χρόνο η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων «Ματσούκας» την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου.

                Γενικα 

    -Δημοτικό ΣχολείοΝηπιαγωγείο, με πάνω από 100 παιδιά. Σύμφωνα με τον πρόσφατο «Καλλικράτη» στην εκπαίδευση ήδη έχει δεχθεί το Δημοτικό Σχολείο Τετραλόφου, ενώ είναι σε εκκρεμότητα η συγχώνευση και του Δημοτικού Σχολείου Πολυμύλου.
     - Το μοναδικό Φαρμακείο της περιοχής.
     - Λαϊκή αγορά, κάθε Παρασκευή.
     - Κλειστό Γυμναστήριο.
     - Πλήθος καταστημάτων που καλύπτουν πλήρως τις τοπικές ανάγκες.
     - Τον Μορφωτικό – Ποντιακό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, έναν από τους πλέον δραστήριους Συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας, με πλήθος τμημάτων και δραστηριοτήτων(θεατρικό, χορευτικά, γυμναστική, ζωγραφική κ.α.), όπου συμμετέχουν πλέον των 200 ατόμων κάθε ηλικίας.

    - Εδρα ενεργών συλλόγων - φορέων της περιοχής

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου