Ανά διαστήματα η σελίδα θα ανανεώνεται με διάφορα θέματα που έχουν σχέση με το χωριό μας. 2012 - 2023

12/10/12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ 
13-05-2005 Έτος ίδρυση του συλλόγου

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ


ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΟΙΟ ΡΥΠΟΓΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ και αυτό οφείλεται στην εγκληματική αδιαφορία της ΔΕΗ Α.Ε στα προβλήματα που δημιουργούν οι δραστηριότητες της,στην αποχή και συνένοχη της πολιτείας και στην ανυπαρξία της τοπικής Αυτοδιοίκησης των τελευταίων δεκαετιών,οδηγώντας όλους εμάς,νέους κυρίως,να ιδρύσουμε τον Σύλλογο για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγ.Δημήτριου-Ρυακιου Κοζάνης, με μοναδικό σκοπό να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, επιδιώκοντας την επίλυση τους και η οποία θα επέλθει μόνο μέσα από την πολιτεία και την ΔΕΗ Α.Ε.
Πάντα και μόνο μετά από κινητοποιήσεις και πιέσεις μας δέχθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. δίνοντας μας το δίκαιο των αιτημάτων, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, δεσμευόμενοι αμφότεροι για λύσεις, αλλά...
Όσο η πολιτεία δεν αποδίδει αυτά που οφείλει σε μια ευνοούμενη κοινωνία:καθαρό περιβάλλον,ποιότητα ζωής, δικαίωμα στην εργασία.
Όσο την ΔΕΗ Α.Ε την απασχολούν οι οικονομικοί δείκτες, η αξία της μετοχής τους στο χρηματιστήριο, αδιαφορώντας εγκληματικά πως κάτω απ’ τις καμινάδες ζουν άνθρωποι και μεγαλώνουν παιδιά με αναπνευστικές συσκευές.
Για όσο συνεχίζεται η ασέλγεια σε βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής μας και κατ’ επέκτασιν σε εμάς και τα παιδία μας, τόσο εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03 – 04 – 2013

Μετά από 6 χρόνια συνέχων δικαστικών αγωγών..


Μετά από 6 χρόνια συνέχων δικαστικών αγωγών με κατηγορίες κυρίως της παρεμπόδισης και παρακώλησης κοινωφελών εγκαταστάσεων σε βάρος των κάτοικων των  χωριών Άγιου Δημήτριου - Ρυακίου, αλλά και άλλων κατοίκων που παραβρέθηκαν και στήριξαν τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης και μετά από δεκάδες αναβολές, η μεγάλη ταλαιπωρία όπου υπέστησαν οι  κάτοικοι έλαβε τέλος !

Σήμερα Τετάρτη 03 – 04 – 2013 έγινε η τελευταία δίκη όπου αθωώθηκαν και οι υπόλοιποι 54 κατηγορούμενοι.
Απόφαση η οποία δικαιώνει όλους τους αγώνες των κάτοικων, που  το μόνο τους αδίκημα ήταν να διαμαρτύρονται για καλύτερα μέτρα προστασίας του Περιβάλλοντος στις δραστηριότητες της  ΔΕΗ,
 για ένα πιο υγιεινό Περιβάλλον και για καλύτερη ποιότητα Ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους, 
καθώς και για το δικαίωμα τους στην εργασία.

Έπρεπε όμως να περάσουν 6 χρόνια για αυτήν δίκαιη απόφαση και αφού πρώτα οδηγήθηκε άδικα ένα ολόκληρο χωριό στο εδώλιο του κατηγορουμένου !

Ευχαριστούμε,
·       όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που συμπαραστάθηκαν,
·       τους δικηγόρους και ιδιαίτερα αυτούς που εργάστηκαν αφιλοκερδώς,          (Πελεκούδας Κ.) 
·       τους μάρτυρες υπεράσπισης,
·       τους ελάχιστους πολιτικούς που μας συμπαραστάθηκαν,
·       Και τέλος όλο τον απλό κόσμο που ήταν η ψυχή του Συλλόγου μας !

Για όσο και καιρό οι αρμόδιοι φορείς, πολιτεία, διοίκηση ΔΕΗ αδιαφορούν και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για όσο θα ζούμε δίπλα από τον θάνατο, για άλλο τόσο εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα :


· ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ
· ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
· ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
· ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου